lördag 7 november 2015

Blött och åter blött

Mörkret låg ännu tungt över Skarholmen i södra Uppsala när jag och Aleksander svängde in på båtplatsens parkering. En kraftig vind hade redan Mälaren i sitt grepp och molnen hängde tunga över vattnet.

Vi packade ned oss i båten och styrde söderut.


Den kraftiga motvinden slet i båten och förens slag i vågdalarna var så kraftiga att beteshinkarna hoppade på grabbräckena. Dagens plan var att lokalisera fisk inför King of Mälaren som går av stapeln nästa helg. Vi hade tänkt att prova djupvassar, sund, kanter och grundare vikar, dvs. nästan hela registret. Vi började i en grundare vik och Aleksander tog ganska snabbt en snipa på Svartzonker Tail. Plötsligt kom regnet som SMHI utlovat och det höll i sig under hela passet, förvisso bara fem timmar långt.

Vi styrde vidare mot en djupvass som låg halvt i lä. En rejäl mängd betesfisk var på plats och vi kunde till och med se lite jakt trots vinden. Det kändes riktigt hett men gäddorna var lite tröga. Först fick jag ett stenhårt karate-hugg på en Lucy i strömmingsfärg. Gäddan, på kanske 2,5 kg, kämpade väl och hoppade av kroken strax innan jag tagit i tafsen. Vi drev vidare och jag bytte till en TN-Tail från TN-Lures.

Denna skönhet, även med "Fiskesyndrom" skrivet på sig. Och nej, det är inte snö ännu; gammal bild.
Den lockade sedan tre snabba snipor till hugg. Roligt med sprattel i spöt men storleken saknades.


Vi nötte vidare med gott mod trots att våra regntäta kläder sattes på hårt prov och delvis misslyckades med sin uppgift. Regnet fortsatte nämligen envist att ösa ned med oförtruten kraft. Jag som länge har önskat regn (för "min" sjös sjukt låga vattenstånds skull) ska dock inte klaga.
Allt mer blöta och kalla driftade vi nya ställen och fick några sporadiska fiskar här och där. Slutställningen blev (till Aleksanders lättnad) 4-4, dock utan att ha sett röken av en bättre fisk.

Störst (eller kanske minst liten) för dagen...
Så hur blev vi hjälpta inför tävlingen då? Ja, nu är det just en tävling så om vi sett mönster eller kunnat utarbeta en vinstgivande plan så hade jag nog hållit ganska tyst om det. Men vi blev inte så värst mycket klokare efter turen än innan. Förutom några hotspots och några låt-bli-ställen. Om ni ska tävla nästa helg och undrar vilka som var vad; ut och testfiska, vetja! ;)

Skitfiske på er, så länge!

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar