måndag 2 juni 2014

Dålig fiskare?

Igår, söndag var jag och Per från Uppsala ut på ett sextimmars-pass mellan 14-20. Solen lös starkt och när vi kom fram till båten var det knappt någon vind alls. Aj då! Som tur var ökade den i styrka efter en timme eller så.


Vacker kväll vid båtplatsen

Under passets gång täckte vi stora ytor vatten och vi provade allt. Shadar, tailar, spinnerbait, skeddrag, vobbler. Stort, smått, långsamt, snabbt, frivatten, vassnära. Inget fungerade på gäddorna! Vi fiskade efter abborre också (mest Per då jag ledsnar snabbt om borrarna inte hugger) med magert resultat. Per tog ett litet gäng snipor på abborrspinnare och några borrar landades också. Bästa gäddan för dagen var en 2,5:a som högg på Pers Mcrubber i motoroil. Själv plockade jag två snipor på McTail, bommade en bättre fisk samt fick en liten abborre - på sex timmar!


En av Pers snipor som högg istället
för de tänkta abborrarna

Det var en riktigt härlig dag på sjön men samtidigt en självförtroendesänkare utav rang. Jag vet ju vid det här laget att solen ställer till med problem i mitt vatten men man brukar alltid kunna lura betydligt mer fisk än vad vi lyckades med denna dag. Det var något så vansinnigt trögt och rådvilla sökte vi och experimenterade - utan resultat.

Det är märkligt hur man fungerar som sportfiskare, eller åtminstone jag. Under 2014 har jag fått fler mellanstora (5-7 kg) gäddor än någonsin. Jag har haft mängder av pass med otroligt bra fiske samt att nytt vikt-PB har tagits. Sedan kommer den där enstaka seg-turen varpå jag direkt börjar ifrågasätta min kompetens som gäddfiskare. Varför kan jag inte hitta dem? Varför kan jag inte knäcka koden? Trams! Lägg av för fan! Du gnäller ju som en bortskämd liten unge, blir jag då tvungen att säga till mig själv.
Upp på hästen igen bara och ta nya tag!

Trögpassen är ju faktiskt också högst nödvändiga. Om det inte vore för dem skulle man inte hitta lika många nya platser och heller inte prova olika tekniker och beten på samma sätt. Som sportfiskare ledsnar man nog också om det alltid vore enkelt, utan sport. Eller så är det bara det man intalar sig efter ett pass som gårdagens... ;)Skitfiske på er, så länge!

2 kommentarer:

  1. Det är precis det jag själv har gått igenom för inte så länge sedan.Och jag gjorde precis som du nämnde och började prova lite nya ställen samt laborerade med olika beten och teknik :) (@Mikefuseless) :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det där den vägen man får gå, Mike.

      Radera