torsdag 5 juni 2014

"Bottennapp"

Igår blev det ett kort kvällspass för att stilla syndromet lite. Nu när efter-jobbetfisket har gått ur säsong blir abstinensen svår i veckorna.

Jag höll mig i närheten av båtplatsen då jag enbart hade 1½ timme på mig. Spinnerbait bland de allt tätare näckrosorna stod på agendan och det föll gäddorna i smaken. Kontakt i första kastet och en 2,5:a i andra. Bådade gott i de fina små fickorna bland växtligheten när gråmulen himmel täckte solen.Driften fortsatte längs en vassträcka men inget mer hände på en stund. Ända tills jag fick bottennappet. När spinnerbaitet kryssas hem mellan näckrosorna småfastnar det ibland och det händer även att det sätter sig ordentligt. Jag vevade hem i god takt och fastnade tydligt i något men gjorde inget mothugg eftersom det ju inte var något hugg alls. Men detta bottennapp började att skaka på sitt, förmodligen ganska stora, huvud efter ett par sekunder varpå linan blev så där jobbigt slapp. Jag vevade resignerad in mitt enkelkrokade spinnerbait och kunde konstatera att den mycket kraftiga kroken var lätt böjd, trots att mothugget uteblev. Fan! Stor fisk simmade vidare men jag kommer att söka henne på söndag. Då blir det nytt, längre pass med finbesök från Nynäshamn.


Sammanlagt en handfull gäddor mellan
1 - 3 kg fick bli avkrokade


Skitfiske på er, så länge!

2 kommentarer:

 1. Hej vilken typ av spinnare använder du och vart finns dom att inköpa någonstans.Och naturligtvis gram på spinnarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag kör med lite olika men den på bilden är en av favoriterna; Pig Spinnerbait, 58 gram. Finns att beställa på bla sportfiskeprylar.se och beten.nu
   Denna storlek har två enkelkrokar (den bakre bör limmas med superlim för att sitta kvar) samt en jiggkropp på den bakre kroken för att locka lite extra.

   Radera