torsdag 26 juni 2014

Gäddonsdag

Ännu ett kort pass efter jobbet igår. Temperaturen i luft och vatten tillåter än så länge fiske på eftermiddagarna men den tiden är begränsad. Det verkar som om sommaren kommer tillbaka snart vilket är varmt välkommet (trots att gäddfisket förstås försvåras).

Precis som vanligt är jag numera tvingad till fiske med spinnerbaits och gummi med offsetkrok. Det är visserligen riktigt roligt fiske med spektakulära hugg men man tröttnar efter ett tag på en och samma typ av bete. Alla shadar och tailbeten hänger ledsna i hinken och får inte vara med.
Snart är dock semestern här och då blir det ut till Öregrunds skärgård med den flytande husvagnen. Där kan alla sorters beten få simma igen.

Åter till dagens pass. Båten styrde mot nya ställen som inte fiskats sedan i våras. En måttlig nordan krusade vattnet och jag ankrade upp på ett område som brukar hålla mycket betesfisk oavsett vindriktning. Där finns också "pooler" bland näckrosorna där det blir något mer lättfiskat. Det var dock åter riktigt trögt. Gäddorna skyggade i solskenet trots vinden och jag hade bara tre kontakter på två timmar varav en 1,5:a fick bli avkrokad. Frustrerande när man hela tiden ser fisk som skräms av båten eller när betet landar i vattnet men som inte vill hugga.

Bilden på denna gädda är dock från ett annat tillfälle
 
Min kära, lilla gäddbåt!
Mer spännande än så blev inte min gäddonsdag men det var en vacker eftermiddag på sjön. Till helgen kanske det blir ett pass om vädret luktar gädda. Ett tröstpass istället för 24 timmars-gäddan som går av stapeln i Mariefred mellan fredag och lördag. Jag blev tillfrågad att fylla en avhoppares plats men var tvungen att tacka nej pågrund av andra planer. Sedan visade det sig att de också behövde båt vilket jag ändå inte kunde bistå med. Det hade dock varit riktigt kul om allt klaffat. Vem vet, det kanske blir nästa år istället?

Skitfiske på er, så länge!

4 kommentarer:

 1. Det här året har varit det varit många stölder på sjön mer sammanlagt än på 15 år innan kanske inte alltid så bra att hänga ut sjön på det här viset

  SvaraRadera
 2. Till Anonym. Anders skriver om sitt gäddfiske. Skulle det dra dit mer tjuvar eller hur menar du? Till Anders. Tack för att du delar med dig av ditt gäddfiske. En kanonblogg!

  SvaraRadera
 3. Inte gäddfisket utan att han säger var han håller till jag tycker bloggen är bra men man kan hålla sjöns namn döljt och ja där betydligt mer folk vid sjön nu än förrut så är det bara

  SvaraRadera
 4. Till Anonym! När denna blogg startades skrev jag sjöns namn av den enkla anledningen att jag inte förväntade mig några läsare. I takt med att de ökade slutade jag att nämna sjön och för mer än två månader sedan gick jag tillbaka bland tidigare inlägg och redigerade bort namnet. Att min lilla blogg skulle kunna påverka stölderna runt sjön har jag mycket svårt att tro. Kanske en eller annan båt har tillkommit tack vare mina gäddord men det är en ganska lång sjö och fisket räcker till fler än mig! Jag fiskar mycket och det var mer än fem veckor sedan jag såg en annan båt ute. Om Anonym hittar sjöns namn i något äldre inlägg får han/hon gärna höra av sig på anders.perols@icloud.com och berätta så ska jag plocka bort även dem.

  Till TN-Lures; tack kompis!

  SvaraRadera