torsdag 7 maj 2015

Rätten att vara nybörjare

Som jag skrev igår så hade mitt paket med Abstain Swimmers lagts i helt fel brevlåda för tre veckor sedan. Jag skrev också att jag fortfarande väntade på ett tailbete från Pikecandy. Det kom igår eftermiddag, dock levererat av en granne. Inte heller samma granne som fått det första paketet utan en helt annan. Ingen utav dessa heter Anders Perols heller, som det stod tydligt på bägge kuvert. Nåväl, ser jag förbi den resignerade irritationen så har förstås brevbärare också rätt att vara nybörjare någon gång.

Helt galet snyggt bete från Pikecandy!
Innan jag kom hem igår och fick oväntad leverans så var jag, inte helt otippat, ut på sjön en snabbis efter jobbet. De nya gummina från TN Lures ville så gärna simma. Den soliga eftermiddagen gjorde att valet föll på en golden shiner.


En riktigt hård, sydlig vind slet tag i båten trots drivankaret och drifterna gick fort. Sniporna var på hugget och det blev några snabba smågäddor. Efter att ha drivit i några hundra meter pillade jag in Abstain Swimmern i en vassficka och det högg stenhårt efter bara ett par vevtag. Mothugg och en fisk som stångades direkt och rejält. Sedan simmade den rakt mot mig för att stanna och brottas vid botten igen. Jag blev klart förvånad när en ganska kort fisk på ca 3,5 kilo kom upp till båten.

Urstark liten rackare!
Driften fortsatte och ytterligare en snipa blev avkrokad. Än så länge hade bara ett bete fått simma och jag testade en liten AL-Tail istället, den som gav PB nyligen. Märkligt att valet föll på just det betet...


Även den lockade en snipa till hugg men roligare än så blev det inte. Sex små men pigga gäddor bjöd på en trevlig eftermiddagsstund innan verkligheten åter kallade. 
Härnäst stundar ett kortare pass på lördag morgon/förmiddag. Känner jag mig själv rätt är det tveksamt om jag kan vänta till dess med att prova det nyanlända tailbetet...

Skitfiske på er, så länge!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar