torsdag 9 april 2015

Ågäddorna har vaknat

För första gången på ett par veckor besökte jag after work-ån igår. I vanlig ordning blev det drygt en timmes fiske innan dottern kom med tåget. Tidigare har det varit ganska högt vattenstånd med kraftigt jordfärgat och väldigt kallt vatten. Nu hade allt ändrats till det bättre och gäddorna fanns återigen på plats.

På beteslåset satt en sprillans ny Lucy från Steve "Esox Gear" Mcvey. I tisdags låg nämligen en överraskning i brevlådan. En underbar syn att finna ett "postens gröna" bland reklam och räkningar. Ännu gladare blir man när det heller inte är något man förväntat sig. Inuti låg två ursnygga Lucys och två lika fina curlytails.

Stort tack för dessa Steve!
Med dessa vackra skapelser rann bägaren verkligen över. Hink och lådor kunde inte längre inhysa alla beten så det fick bli inköp av en till foderkrubba. Fram med borren och vips så hade tailbetena en egen förvaring.

Gummihinken överst är redan full...
Men nu åter till gårdagens fiske. Det var viss aktivitet på förleksgäddorna och den blå/glittriga Lucyn blev, nästan omgående, våldsamt attackerad. Trots det kalla vattnet och de igelprydda gäddorna så var det snabb invevning som gällde.

Halvfet 2,5:a   
Jag gick lite nedströms och där stod det ett par till smågäddor.


Efter en stunds stiltje blev det byte till den snygga TN Tailen från TN Lures jag fick nyligen. Den med Fiskesyndromsloggan.


Ny plats, första kastet och långsammare hemtagning och det högg så hårt att jag nästan tappade spöt. Mothugget blev hyfsat men efter ett par galna huvudskakningar så lyckades gäddan ta sig loss. Det var inget monster men såg ut att ligga i 5-kilosklassen vilket är en bra fisk i åns mått mätt. Jag körde vidare en liten stund men en timme går fort och det var snart dags att hämta dotter.
Tre pigga smågäddor och en något större bommad blev det och småleende gick jag tillbaka till bilen. Äntligen har gäddorna vandrat upp i ån igen. Det var på tiden!

Skitfiske på er, så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar