måndag 28 oktober 2013

Återträff

I helgen var det så dags igen att fiska med Freddan, min gamla team-kamrat från sjön Valloxen, Knivsta.

Han har, av märklig anledning, valt att flytta ned till Misterhult, strax söder om Västervik. Efter 50 mil med Swebus, kånkande med väskor och spötub, kom jag fram i fredags kl. 13. Snabbt ombyte och ut i skärgården med en trevlig Uttern 530 (?). Solen lös tyvärr genom molnen hela eftermiddagen och det var trögt. Freddan, som kör lättare haspel, fiskade med svartzonkers mcmy, zalt och mindre real hearing shad. Själv körde jag hårt med söderjiggen. Även hippishake från piggkinglures, mcmy och hemsnidade tailbeten fick bli blöta. Vi bombade djupuddar, grynnor och vasskanter i några timmar med magert resultat, mest snipor. När eftermiddagen blev sen hittade vi till slut en grundmar som nästan var ett inneslutet system. Solen lös och det var knappt ens krusad yta därinne. Inga vidare förutsättningar alltså. Mycket aktivitet och många nafs men endast ett fåtal upp.Här en 3+ som föll för grundtacklad söderjigg (roddad med hemgjord swimbaitscrew och dubbla stingers)


Dag 2 var vi ute strax innan soluppgång. Vi skulle drifta av ett flak med massa grynnor och vasskanter där vinden legat på i en vecka. Mulet och blåsigt, nu jävlar! Vi provade allt; grunt, djupt, stort, litet, sakta, snabbare. Riktigt trögt, visade det sig. Vi plockade dock ett tiotal gäddor innan lunch men ingen storlek. 

Efter välbehövlig korvgrillning och kaffe provade vi öppnare vatten med djupare grynnkanter. Detta helt utan resultat. Kanske bör tillägga att vi körde utan ekolod!!! Det blir ju lite svårare då.
Vi bestämde oss till slut att återvända till den inneslutna grundmaren från dagen innan. Vi gled in med båten och möttes av en grundvik fullkomligt kokande av hungriga gäddor. Middagsperioden prickades in precis. På en dryg timme plockade vi tio gäddor där hälften var över tre kilo och största på dryga metern och 6+

Här den på 6+. Freddan tog den på blå/vit real hearing shad

Dag 3 skulle bli ett avslutande 6-timmarspass men fick aldrig ens komma igång. Freddan trillade och slog axeln ur led. Det blev sjukhus för honom och tidigare bussresa till Uppland för mig. Trist men axeln fick åtminstone komma tillbaka i rätt position. Vi siktar på bättre lycka till nästa återträff; vårfiske i min lilla grunda sjö där det simmar krokodiler.1 kommentar: