måndag 4 maj 2015

Omättlig hunger

Ju mer man fiskar desto mer vill man fiska. Märkligt, det där. Att man inte blir mätt efter drygt 12 timmars effektiv fisketid under helgen som var. Det kan nog också bero på att tiden lades på mälaren. Ett svårt vatten som jag inte alls kan. Tacka vet jag grunda dypölar, de känner jag till.

Nyfiken över huruvida det finns större, hungriga gäddor som ännu inte lekt eller om efterleksfisket kommit igång så begav jag mig ut denna eftermiddag på en sedvanlig korttur innan dotterns tåg. Drifter nära båtplatsen för att maximera fisketiden, var planen. En ganska kraftig östan och regntunga moln låg stadigt över vattnet. På beteslåset startade en Little miss Ronin som med sin limegröna färg stack ut i det mulna vädret.

Bilden är från tidigare tillfälle, tyvärr.
Jag drev in mot vassarna istället för längs med så det fick bli ankring som gällde. Inte så effektivt men det skulle visst kvitta. Gäddorna var som helt bortblåsta. På närmare två timmar hade jag inte ens ett pet i grejorna, trots att det mesta testades. Till och med Buster Jerk samt spinnerbaits fick simma men inget dög åt de tjuriga efterleksfiskarna. Det första bompasset för året var ett faktum, trots att det var på min dypöl som jag påstår mig känna till...

Jag lämnade sjön i god tid innan dottern skulle hämtas. En liten lucka för åfiske uppenbarade sig ju istället. En tröstgädda skulle uppsökas. Ett litet hugg åtminstone, som plåster på bom-såren. För inte kan man väl bara acceptera ett nederlag och ge upp...

Vid ån fick än en gång Dofftail arbeta och som alltid blev jobbet gjort.En snipa slukade alltihop men operationen gick lättare än vad bilden antyder och fisken simmade raskt tillbaka.

När jag kom hem så stannade jag som vanligt vid brevlådan. Förhoppningen var lika stor som alla andra dagar när jag lyfte på locket. Bara för att snabbt kunna konstatera att posten fortfarande är dum mot mig. För tre veckor sedan skickade Pikecandy ett tailbete och Tn Lures postade samtidigt fem stycken Abstain Swimmer. Inget utav dessa gröna kuvert har dykt upp ännu och frustrationen har sedan länge övergått i irritation. Hur svårt kan det vara, tänker jag. Ja, kanske lika svårt som Sportfiskeprylar hade att leverera extrakrok och lina mm inför King of Mälaren i lördags, som de hade lovat (när jag beställde förra måndagen). Det paketet dök upp idag.
Som tur var fick jag ju knappt några fiskar så back up-grejorna behövdes aldrig ändå...

Skitfiske på er, så länge!  

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Läste att du väntade på brev som inte verkar komma fram som de ska. Jag råder dig i detta fall att ta kontakt med avsändaren och berätta att du inte fått dina brev ännu, avsändaren kan sen i sin tur ta kontakt med oss så att vi får undersöka vad som kan ha hänt.

  Om du funderar över något är du självklart välkommen att ta kontakt med oss via antingen telefon 0771-33 33 10 knappval 2, vi svarar mån-fre kl 8-18. Det går också bra att maila vår kundservice på kundservice.privat@posten.se

  Med vänliga hälsningar
  Erika PostNord Kundservice

  SvaraRadera