onsdag 13 maj 2015

Dags för spinnerbait

Med ca 15 grader i vattnet är nu de första näckrosorna på plats i hemmavattnet. Det betyder efterleksfiske som kan vara helt galet bra och det betyder spinnerbaits. Av någon anledning verkar gäddorna verkligen gilla att stå och hänga bland näckrosorna trots att vassen inte är långt bort. Då kommer dubbla skedar och dubbla enkelkrokar till sin rätt. Det gäller också att passa på nu; om en månad är allt igenväxt.

I måndags stannade jag vid ån istället, på väg hemåt. Vattnet där börjar bli väldigt grunt och varmt samt att växtligheten tar över mer och mer för varje dag. After workfisket har tyvärr nått sitt slut för denna säsong (inte i sjön!) men det blev ett par eftersläntrare i form av 1,5-kilosgäddor som avslutning.

Första på spinnerbait i år!
På fredag eftermiddag blir det ett pass men förrådet av dugliga spinnnerbaits visade sig vara i det närmaste tomt. Vad göra om inte kontakta Rocknrollbaits.


Efter snabb leverans låg två ruskigt snygga skapelser i brevlådan idag. Jag parade ihop dem med varsin knorr från Pigg King och det gjorde knappast saken sämre. På fredag, då jäklar!

Skitfiske på er, så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar