fredag 8 maj 2015

Gräsänkling

Idag hade jag inte planerat att fiska. Men jag gjorde förstås det ändå. Det visade sig att dottern åkte till en kompis efter skolan för övernattning. Frun och sonen drog in till Uppsala för att gå på bio med sonens kompis och dennes mamma. Jag blev därmed själv hemma med hundarna. Hmmm, vad göra? Kanske jag skulle ta och hugga lite ved eller tajta till elstängslet runt hagarna? Nej, nu vet jag! Jag åker och fiskar lite istället, trots att jag ska ut igen i morgon bitti. :)

Sagt och gjort så drog jag till sjön. En kraftig vind drog nästan upp vita gäss på vattenytan och mörka moln prydde horisonten. Jag drog till en halvt vindskyddad vass och innan jag ens hunnit fram började det att ösregna. Väl framme satte jag på det nya betet från Pikecandy som kom i veckan. Jag drog iväg ett kort kast längs vassen för att liksom känna på betet och få en uppfattning om gången. Sedan drog jag iväg ett något längre kast i samma riktning. Smack!

Inhalerad! Stort huvud på denna utlekta fisk på 98 cm...

...och 5,5 kg.
Driften fortsatte i regnet och det blev en till mindre gädda på samma bete samt ett bommat hugg. Som om någon tryckt på en knapp så tvärdog vinden och solen tittade fram samtidigt som regnet.


Gäddorna duckade och simmade förskräckta in och gömde sig bland växtligheten. Som tur var hade jag tagit med mig abborrspöt. På med en kopyto 3:a och det tog inte många kast förrän det högg en hyfsad borre.

4 hg, kanske?
Abborrfisket fortsatte men det blev inga fler. Under fikat kom plötsligt vinden igång igen och jag tänkte; nu kör vi gädda igen! Men när jag vände mig om såg jag anledningen till blåsten.


En blytung front var på väg in och den hade jag faktiskt ingen lust att vara under. Handduken kastades in och jag for hemåt istället till hundar som ville ut och gå.

Imorgon stundar fiske med en ny bekantskap. Christian "Pikecandy" Asp flaggade intresse när jag handlade bete av honom i april. Jag sa då att vi skulle styra upp något i maj. Igår kväll sms:ade jag honom en inbjudan, i sista sekund, då en oväntad lucka öppnats på lördagen. Christian var på!
Trevligt! Rapport från den turen kommer i morgon eller kanske på söndag.

Jag får inte glömma paketet som dök upp idag. De goda herrarna Tobias och Daniel, som budade hem karmaguidningen, hade skickat ett inpackat tack med posten. Tobias fiskade grymt bra på guidedagen med en svart Phantom Tail. Dessvärre förlorades den under passet och han sa då att han skulle köpa en ny. Tydligen beställdes en extra för det var precis just en sådan som kom.

  
Ruskigt snyggt bete som garanterat kommer att leverera framöver. Stort tack grabbar!

Skitfiske på er, så länge!


2 kommentarer:

  1. Ser framemot ett eller flera foton med The black i mungipan på en över 100 cm. /Tobias B

    SvaraRadera