onsdag 21 januari 2015

Från angel till ismete

Mina senaste inlägg har ju handlat om angelfiske. Inte så märkligt med tanke på årstiden. Men förra året vid denna tid skrevs inget liknande eftersom jag då kände att det där med isfiske inte riktigt var min grej. Samma känsla hade jag i december när isen lade sig. Men nu har jag provat två gånger (för första gången på många år) och är såld! Det var ju skitkul!, säger han som kallat sig spinnfiskare in i ryggmärgen... Jag tycker fortfarande att det fisket slår ismetet med hästlängder men istället för att sitta hemma med grav abstinens och vänta på öppet vatten så har nu en ny fiskedörr öppnats under de 3,5 månaderna då sjöarnas ytor är hårda (åtminstone i min del av landet).

Angel är den enda metod jag tills nyligen provat vilket förvisso är roligt men att drilla med spö och rulle var ännu roligare, visade det sig. Min nyfunne fiskekamrat Aleksander lät mig ta en snipa på hans spö och nu blir det alltså till att lätta plånboken för att succesivt ersätta de smått antika donen med ismetegrejor.

Som ni läsare vet så är jag relativt ny i sportfiskedjungeln. Detsamma gäller sportfiskebutiker och då menar jag dem man finner på nätet. Ett perfekt scenario skulle vara att med jämna mellanrum glida in på den lokala (fysiska) fiskebutiken och köpa allt som man kan tänkas vilja ha. Nu har jag dessvärre  drygt 5 mil (enkel resa) till närmsta sportfiskebutik och då åt ett håll jag normalt inte åker. Därför blir webshopparna de som får mina pengar.

Hittils har jag bara handlat saker från sportfiskeprylar.se och beten.nu. Det har bara inte blivit att jag provat några andra när dessa två har haft det jag velat ha vid tidigare tillfällen. Sportfiskeprylar är väldigt bra med ett utbud man knappast kan ifrågasätta. Deras prissättning är dock en annan sak. Nu skulle jag ha ismetekombos och kikade runt på ett gäng olika nätbutiker för att spara in lite pengar. Vissa hade löjligt röriga menyer, andra ett nästan skrattretande dåligt utbud. Efter att ha kollat en stund hittade jag ett trepack med ismetespön, rullar och nylonlina för 899:-. Liknande priser hade jag hittat på andra sidor men alla jädra ismeterullar var ju högervevade överallt (i ovan nämnda prisklass). Vänstervevare som jag är gick jag då in på wbyfiske.se med hopp om att hitta kombos som passade mig. Tyvärr möttes jag av samma dystra syn med högervevade ismeterullar till höger och vänster. Men jag ska säga att jag hade inte handlat där ändå. Detta fann jag:

 
Det är fasen 2015! Vem med lite vett säljer fortfarande gäddsaxar!!? Våga bojkotta alla butiker som säljer sån skit, är min åsikt. Jag blir tveksam redan vid huggkrokar men när en gäddsax dyker upp då går ridån ned.  
 
Efter en stunds vidare sökande (när irritationen väl lagt sig) valde jag att beställa lite saker av Dogger, som jag enbart hört gott om. Det blev fyra gröna Wiggler-spön och en Hurricane 4000-rulle (jag har tre andra rullar hemma redan som ska få nylonlina istället för flät). Spöna kostade 89:- styck vilket verkade vara gängse hos flertalet butiker. Rullen däremot kostade 429:- vilket var i saftigaste laget om man tänker sig skaffa ett litet gäng till nästa vinter. Efter att ha skickat iväg min beställning gick jag av okänd anledning in på wbyfiske.se igen och råkade då få syn på samma rulle för 372:-. Men som sagt; våga vägra stödja dem som säljer gäddsaxar!
 
Skitfiske på er, så länge!
 
           

2 kommentarer:

  1. Hej !!Anders !! Spana in på sidan http://www.ofc.nu/ismeteset-fran-wiggler-p-244-c-347.aspx Kanske kan vara något Mvh// @Mikefuseless Skitfiske på dig !!

    SvaraRadera
  2. Tack Mike! Bra tips med nice price men tyvärr även dessa högervevade...

    SvaraRadera