lördag 4 oktober 2014

Större kontakter

Lördag morgon, klockan är 07.00. Solen har precis letat sig upp någonstans bakom skogsridån i öster. Vattenytan ligger fullkomligt blank. En gestalt med tung packning kommer gående längs en grässlänt som rinner ned mot sjön. Båda händer är fulla av diverse utrustning och ryggen likaså. Han packar omsorgsfullt ned sakerna i en blå/röd plastbåt och det dröjer inte länge förrän ljudet av en liten båtmotor bryter tystnaden. En djup suck av välbehag slank ur hans mun men det ljudet nådde aldrig någons öron. Man kunde bara ana det, på avstånd, när axlarna tydligt sjönk ned.

Jag styrde mot det ställe där den stora fisken valde att hoppa av kroken i måndags. Det var en kontakt som var väl värd att söka vidare efter och därför fiskades området av grundligt från olika håll. Tyvärr höll inte SMHI sitt löfte om 3 m/s och helt mulet. Det var helt vindstilla under passet, ända fram till 12.30 då det var dags för hemgång. Solen letade sig fram lite då och då men gäddorna var hyfsat med på noterna ändå.

Precis som på de senaste passen så var det mindre gummi som gällde. Gäddorna är fokuserade på löjor inne på det grunda så därför blev det 6´ Kopyto för hela slanten.

Grymt bete, klart underskattat.
 Röd/vitt gummi levererade inom fem minuter.

Arg och hungrig 3+
Driften fortsatte vassnära och det enda som hände följande halvtimmen var ett bommat hugg som dessvärre var ganska stort. När den tänkta sträckan var avfiskad tog jag om driften fast lite längre ut i bältet av kvarsläntrande, bruna näckrosor. Efter en kvart levererade samma Kopyto ett större hugg.

Hon bjöd på en fin fight med flertalet rusningar innan hon gled in i håven
Fin rygg...

...och hyfsad skalle. 101 cm och dryga 7 kg
Skönt med en större landad gädda igen, det var ett tag sedan. Man kan inte annat än att älska hösten!
De följande 3-4 timmarna blev svårfiskade med mer ihållande sol. Det gav dock åtta gäddor till men bara smått. Hälften av dessa tog på liten jigg när jag sökte abborre. När det var dags att bege mig hemåt igen stannade jag på en sista liten fläck där det brukar kunna stå borre. Jag gjorde några kast vilket gav en enda randig fisk denna dag, men det var en fin sådan.

40 cm och 815 gram, schysst snittvikt!!!
Trevlig tur blev det som gav redig mersmak. Det är lååååångt till nästa helg...

Skitfiske på er, så länge!

  

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar