söndag 26 oktober 2014

Rek-tur


Ännu en mulen söndagsmorgon. En frisk sydlig vind blåste medan solen sakta letade sig upp bakom det gråa. Samma ensamma fiskare som alltid satte sig i båten och tuffade ut genom det lilla sund som vassen bildat. Det är slutet av oktober och gäddorna äter för fullt inför vintern. Var detta dagen då den stora skulle lockas?

Jag styrde ut mot några fina vassträckor där det stått en del större fiskar på sistone. Första driften startade och gav ganska snabbt en snipa på Hippishake från Piggkinglures.


Även Wingman från Eastfieldlures, och Mcrubber fick vara med och plaska denna söndag. Flest och störst togs på Mcrubber i grön/guld.
Efter första driften kom jag fram till ett ställe som kan hålla hyfsade abborrar. Det blev byte till det mindre spöt, riggat med Carolinarigg.

Det blev ett gäng med mindre borrar, runt 2 hg
I vanlig ordning ledsnade jag ganska fort på abborrfisket då gäddorna lockade i vassen och det större spinnspöt låg och viskade; "fiska med mig istället".

Vid det här laget hade vinden ökat rejält och det blev dags att göra om vågpåsen till drivankare.


Det fungerade riktigt bra men när vinden drog på ännu lite mer blev det svårfiskat. Gäddorna var dock med på noterna och det högg ganska bra.

4,5
Dagens största på 98 cm och knappa 6 kg.
Det blev totalt 11 avkrokade gäddor varav en över 5,5 och ytterligare två över 4. Mest snipor alltså samt några tappade idag. Tyvärr brändes en fisk som såg ut att vara över metern och som högg brutalt. Tyvärr hade hennes tänder endast grepp runt Mcrubberns paddel som hon givetvis slet av.


Det var en trevlig hösttur som dock var lite väl blåsig. Tyvärr ska det blåsa lika mycket i morgon då det kommer minst en gäst för en heldag på mitt hemmavatten. Det är Thomas, som jag fiskat två King of Mälaren med, som kommer upp från Stockholm. Han kanske skulle ha med sig en kompis också. Trevligt med folk i båten samt ökade chanser att plocka större fiskar. Ny rapport kommer efter turen i morgon.

Skitfiske på er, så länge! 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar