söndag 22 juni 2014

Offsetkrokar och större gäddor

Det var dags för ett eftermiddagspass bland näckrosorna igen. Nya beten dök upp innan midsommar och de skulle förstås provas.


Sebile Soft Magic Swimmer gick riktigt fint i vattnet och lockade
till ett tiotal hugg. Samtliga krokade gäddor högg på firetigern
som redan blivit något sargad.


Kraftig nordan, mulet och 11 plusgrader känns ju sådär i slutet av juni men gäddfiskaren gläder sig åt vädret. Vattentemperaturen har sjunkit med fem grader de senaste veckorna och gäddorna stortrivs. Detta till trots har de varit vansinnigt svåra att locka på sistone men under denna tur vände det, åtminstone lite.

Jag fiskade de nya betena snabbt genom näckrosorna med korta spinnstopp och mycket småryck med spötoppen. Många fiskar lockades av detta rörelsemönster men som vid allt ytgående sommarfiske så missar man en del hugg. Två snipor lyckades dock krokas ganska snabbt, precis som de senaste turerna. Jag kände dock att omständigheterna talade för chansen att landa bättre fisk och det skulle visa sig stämma. Efter fyra timmar var blygsamma fem gäddor landade med topp på ca tre kilo. 


Inte mycket att hänga i granen, så långt. Men strax innan passet avslutades provade jag en grund vassträcka som räknats bort när vattnet varit så varmt. Nu när det är kyligare igen fick platsen en ny chans och den levererade, än en gång på Magic Swimmer i firetiger. Ett stenhårt hugg på lång lina som dessutom genast fastnade i näckrosorna fick mig att tro att det var ännu en mindre fisk. Ända tills den slet sig loss ur växtligheten och började rusa. Underbar känsla som är klart saknad. Inte så jättelång med sina 96 cm men en
stock till rygg och därmed knappa 7 kg.


Trevlig avslutning på ett skönt pass som också fick min tro på sjön att stärkas igen. Fiskesjälvförtroendet likaså.

Skitfiske på er, så länge!

2 kommentarer:

  1. Jag visste väl att det skulle funka. Mvh Team Norrsundet pike rockers

    SvaraRadera