torsdag 12 juni 2014

Ett sista försök

Sommaren är som bekant här och det blir ju då väldigt svårt att fiska gädda mitt på dagen. Åtminstone på mycket grunt vatten.Trots detta gjorde jag ett sista tappert försök med efter-jobbet-fiske igår när mörka moln täckte solen. Det var dessvärre stiltje till en början och 24 grader varmt i luften. Samtidigt som en del av mig insåg att det förmodligen inte skulle bli någon fisk så var det syndromet som talade och som inte kunde vänta till helgen på nästa pass.
  

Packat med huggovilliga gäddor
 
Jag styrde ut bland näckrosorna som växer sig tätare för varje dag. Var tjugonde meter måste man stanna och plocka bort spenat ur propellern. Det är dessutom enbart spinnerbait som gäller, vare sig man vill det eller ej. Mitt ute i sjön går strömfåran som aldrig växer igen och där går det förstås att använda andra beten. Det är dock sällan gäddorna står där, oskyddade. Förmodligen letar de sig ut dit på sena kvällar, följer betesfisken, vilket ska undersökas i helgen.

Men på detta kortare pass var det näckrosfiske som gällde, på en vassträcka som visat sig hålla mycket fisk de senaste veckorna. Under de följande två timmarna täckte jag ganska stora ytor med mina spinnerbaits, såväl vassnära som en bra bit ut. Mitt senaste pass från i söndags med Ulf Hagström upprepade sig. Om man nu bortser från att vi faktiskt fick några gäddor då samt hade lite pet.

Det blev bom utan en enda kontakt och jag förlägger härmed fisket till kvällarna istället. Och kanske morgnarna. Tanken var faktiskt att jag skulle ut redan i morse på före-jobbet-fiske.
Klockan ringde 03.40 och jag satte mig upp i sängen, lätt yr. Genom fönstret såg jag att det mulna vädret låg kvar över norduppland men tyvärr stiltje. Ingen vind på mitt vatten = nästan ingen idé att ens åka ut (förutom sena kvällar). Jag ställde om klockan, lade ned huvudet på kudden igen och drömde om stora kvällsgäddor istället.

Skitfiske på er, så länge!   

2 kommentarer:

  1. En soft for play kanske skulle kunna funka mellan krosorna? Gäddmete?

    SvaraRadera
  2. Ja, weedless-krokar är på g. Mete är inte riktigt min pryl men är förstås värt att prova.

    SvaraRadera