tisdag 13 maj 2014

Pike Tuesday - inte ett dugg Crazy denna gång

Ni kanske kommer ihåg inlägget från förra tisdagen? Då hade jag halvdant fiske, värdelöst om man nu ska jämföra med tisdagen innan det. Idag var det sämre ändå men vi börjar med gårdagen.

Igår tog jag en kort sväng förbi ån och det var förmodligen sista gången för säsongen. Den börjar bli väldigt grund och ganska varm redan. Snart nog är den även täckt av näckrosor.
Jag fiskade i en timme och lyckades enbart locka fyra färdiglekta hanar som dröjt sig kvar. De högg på SlimJim shad och Dofftail. Samtliga låg runt kilos-sträcket.


Snipa på Dofftail

Jag såg inte röken av större fisk trots att vädret var gynnsamt med mörka moln som hängde framför solen. Damerna har uppenbarligen dragit till sjöss och därmed satt punkt för efter-jobbet-åfiske.


Ser lovande ut men här huserar enbart snipor nu.

Då kommer vi till dagens fiske. I vanlig tisdags-ordning hann jag med ett kort sjöpass efter jobbet. Under hela dagen hade mörka, tunga moln hängt på himlen och därmed gjort det möjligt att fiska dagtid i den grunda sjön. I samma ögonblick som jag lyfte ned beteshinken i båten letade sig solen fram och hade tydligen kommit för att stanna. Under följande två timmar drev några sporadiska moln förbi som gav lite skuggning, om än högst tillfälligt. Det var då det högg lite, med betoning på lite. Gårdagen upprepades med både antal och storlek på fiskarna, 4 snipor. De högg på både stora shadar och tailbeten som jag enkom valt för att sålla bort just sniporna.


Real-eel i motoroil/guldglitter fick jobba i solskenet men
lyckades inte att locka till hugg.

En av sniporna, denna på McTail

Inte bara ån utan även det soliga eftermiddagsfisket går nu ur säsong, med andra ord. Istället stundar kvällsfisket och det är ju verkligen inte fy skam. Att komma hem, laga middag, utfodra djur, gå ut med hundar och sedan sticka till sjön med spöet laddat med poppers eller spinnerbait. Att snabbt veva hem betet, låta det åka slalom mellan näckrosorna och sedan se plogarna bryta ytan i jakten, komma närmare och sedan; smack! Riktigt kul ska det bli med sommargäddorna även om jag ju går händelserna lite i förväg nu. Efterleksfisket är ännu igång, det är bara jag som måste styra om mina vanor lite och förlägga fisket på andra tider.

Men det börjar även bli dags att prova lite andra vatten. Att ta gummijollen på släpet och åka ut till skärgården istället. Pricka in lite hungriga efterleksgäddor på nya, större vatten. Det enda problemet är att jag inte kan ett skvatt om skärgårdsfiske, inbiten insjöfiskare som jag är. Å andra sidan bjuder ju det lite tjusning också, att utforska, lära sig nytt och därmed utvecklas i sitt fiske. 
Mot nya vatten!

Skitfiske på er, så länge!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar