fredag 11 april 2014

Gäddnerven

Efter ett par dagars sjukdom och sängliggande ryckte det rejält i gäddnerven denna fredag. Det var dags för ett kort besök till efter-jobbet-ån. Hon låg fortfarande blank genom åkerlandskapet, inbjudande som alltid men med något lägre vattenstånd än senast.

SlimJimshad i fegisfärg fick börja på beteslåset då just denna modell har funkat så vansinnigt bra i det lätt strömmande vattnet. Så även denna dag då den aldrig ens blev utbytt. En timmes fiske gav åtta stenhårda hugg varav fem följde med hela vägen in och blev avkrokade. Mittemellansmå som vanligt, 2 - 5 kilo. Riktigt roliga hugg dock och den som vägde knappa fem kilo bjöd på rejält motstånd trots att den fortfarande hade iglar på sig som de andra.

Det var tydligt idag hur de åter har blivit solskygga. Det har varit mulet här hela dagen och när mitt korta åpass började var det fortfarande molnigt. Tre snabba hugg varav två landades. Sedan kom solen och det var som om någon ledardam där nere i vattnet ropade på de andra: sovdags! Inte ett nafs i grejorna. Resten av huggen kom så fort ett moln letade sig in framför solen. Det var strömbrytarfiske; på och av, på och av.

Här kommer några bilder på dagens romstinna damer.








Ett nytt pass på sjön är inplanerat i helgen. Bortsett från att ha roligt då så ska jag också försöka att ta nytt PB. Som om man inte alltid försöker det... 

Skitfiske på er, så länge! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar