söndag 16 mars 2014

Den ofrivillige snipfiskaren

Det blev en tur på sjön idag också, om än en ganska kort sådan. Den panik jag beskrev i tidigare inlägg gjorde sig gällande nu när minusgraderna är i antågande. Det skall väl mycket till innan is lägger sig på sjön igen men det är bökigt att fiska i temperatur under nollan. Spöringar och linspridare med isklumpar och fingrar smärtande stela. Jag har stora problem med fingrar och tår när det kommer till kyla. Det spelar ingen roll hur varma sockor och stövlar (eller handskar) jag än har; de yttersta lemmarna blir som små isbitar. Snusandet är boven i dramat då nikotinet tydligen försämrar cirkulationen. Smällar man får ta.


Soligt...
...men kalltÅter till dagens fiske. Jag gav mig ut på eftermiddagen i den isande nordanvind som härjade. Då sydväst dominerat ett tag så antog jag att betesfisken stod kvar på de kanterna. Där var det ju dessutom lite lagom lä så att den värsta kylan undveks. Gummi i form av Hippishake och Mcrubber fick starta. Uddar, vassholmar och småvikar besöktes utan minsta resultat. Lååååångsam hemtagning gällde förstås men det var ändå trögt. Ok, downsize it - tänkte jag och lyckades få gäddorna att hugga lite. Ibland är det enbart detta som funkar men problemet med att välja mindre beten är förstås att man inte längre sållar bort sniporna. Mycket riktigt var det dessa små rackare som ville käka både Little miss Ronin (LmR) och en salmo slider. Ja, ni läste rätt; salmo slider. Det var just den sistnämnda som var melodin denna tröga eftermiddag. En på LmR och fyra på salmo.

Här den som var minst liten.

Ja, som ni hörde på klippet så säger jag att "här är en lite finare pike." I jämförelse med de andra så stämmer det men nu kommer vi till rubriken på detta inlägg. Den ofrivillige snipfiskaren har jag högst motvilligt blivit denna senvinter. Att det ska vara så trögt att locka de större! Sjön är fortfarande ny för mig och jag har aldrig fiskat där vid denna årstid men hur svårt ska det vara? Nåväl, jag nöter vidare med stort nöje och testar nya platser och tillvägagångssätt - det är ju det sportfisket handlar om.

Skitfiske på er, så länge!

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar